Bredbåndsforbindelsen

Opsamling vedrørende bredbånd

På denne side vil vi prøve at holde alle i byen orienteret om hvordan det går med muligheden for at få opdateret byens forbindelser med omverdenen

Information om Bredbåndspuljen og tilmelding til landsbymøde herom d. 14 august 2016 kl. 16.00 i Hindholmvej nr. 10.

 

http://media.avisen.dk/GetImage.ashx?imageid=6128319&sizeid=37

Godt råd: Tjek internetforbindelsen før du køber bolig

Over halvdelen af danskerne er interesserede i bredbåndsforbindelsen, når de ser på bolig. (Avisen d. 5/2 2016) http://www.avisen.dk/tjek-internetforbindelsen-foer-du-koeber-bolig_369398.aspx

 

Fra i år og frem til 2018 har regeringen givet borgere mulighed for at få gode internetforbindelser ved at søge om tilskud i en særlig Bredbåndspulje i Energistyrelsen. I år er der afsat en dobbelt så stor ansøgningspulje som i de næste to år, så muligheden for tilskud er størst i år. Det er kun kommuner eller lokale sammenslutninger, som kan ansøge om tilskud for boliger med dårlige internetforbindelser – og altså ikke enkelte private borgere.

Ved Landsbylaugets årlige generalforsamling i juli (se link til referat herunder) orienterede bestyrelsen om indholdet af et nyligt afholdt informationsmøde om ansøgninger til Bredbåndspuljen. Generalforsamlingen besluttede, at bestyrelsen som en lokal sammenslutning skullet gå i gang med at lave en ansøgning for interesserede i Arløse. Ansøgningen skal sendes ind til Energistyrelsen senest i oktober.

http://arloese.dk/index.php/landsbylauget/arkiv/referater/747-referat-fra-generalforsamlingen-2016

For at kunne opnå tilskud skal man selvfølgelig have en dårlig internetforbindelse, og her har det allerede vist sig, at Energistyrelsens viden herom vedrørende Arløse er helt forkert! Landsbylauget har derfor allerede taget kontakt til de offentlige myndigheder for at få rettet fejlene, så vi stort set alle vil kunne komme til at indgå i en ansøgning.

Korrespondancen med Energistyrelsen er tilgængelig på dette link http://arloese.dk/index.php/korrespondance-mm

Landsbylauget afholder derfor søndag d. 14/8 et orienterende møde, hvor du kan få svar på de spørgsmål om Bredbåndspuljen, som du måtte have, inden du beslutter dig for, om du vil indgå i den fælles ansøgning i år.

Du skal også vide, at regeringen kræver en delvis brugerbetaling, så man kun kan ansøge, når man er indforstået med selv at skulle betale min. 2.000 kr. hvis ansøgningen skal modtage støtte fra puljen! Dette beløb vil først blive opkrævet i forbindelse med etableringen!

Vi mener, at man kan have to motiver for at indgå i en ansøgning – nemlig at man enten er utilfreds med sin langsomme internetforbindelse eller/og ser det som en sikring af værdien af sin bolig.

For beboere, som bor til leje, er der en særlig udfordring, da det er ejeren af lejeboligen, som skal tage stilling til, om ejendommen skal indgå i en ansøgning.  Hvis man som lejer ønsker, at Landsbylauget tager kontakt til ejeren herom, gør vi gerne dette, men vi skal så hurtigst muligt have de nødvendige oplysninger om, hvordan vi kan kontakte ejeren!

Vil du have mere detaljeret information om Bredbåndspuljen inden mødet, kan du læse herom på dette link https://bredbaandspulje.ens.dk/. Vi foreslår også, at du snakker med din nabo om denne mulighed.

Vi vil gerne vide, om du vil deltage ved mødet, og vil derfor bede dig sende os en mail herom med navn og adresse senest 13/8 til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller kontakt en af bestyrelsesmedlemmerne.

Hvis du er forhindret, men gerne ville have deltaget, vil vi også gerne have en mail herom med navn og adresse senest 13/8 til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. men også en besked om, at du er indforstået med at skulle betale 2.000 kr. for at kunne indgå i ansøgningen.

 

Venlig hilsen

Arløse Landsbylaug